домакинство

Как да залепите апликация върху дрехи: направете ново нещо за 5 минути

Стъпка по стъпка техника за залепване на термични стикери върху дрехите. Фиксиране на нанасянето в зависимост от вида плат. Начини за премахване на чертеж, ако е загубил външния си вид. Съвети за работа с бели предмети от гардероба.

Как да завържем вратовръзка на мъж в офиса, на приятелско парти и на тържество

Стъпка по стъпка инструкции как бързо и красиво да завържете вратовръзка. Прости и сложни възли. Уиндзор, ван събуждане, схеми за формиране на старейшини. Закрепване на детски аксесоар с ластик. Изработка на деколтета. Опции за жени.

Какво може да се шие от стари дънки: прости модели за създаване на дрехи, бижута и красиви малки неща

Създаване на дрехи, бижута и занаяти от стари дънки. Инструкции за шиене на поли, гащеризони, рокли. Прости начини да направите престилка, чанта, обеци, рамка за снимки, органайзер и покривало.

Как да си направите разкъсани дънки със собствените си ръце: инструкции за създаване на ефектни дупки и модни къдрици

Начини да направите разкъсани дънки от обикновеното. Четири техники за създаване на красиви дупки. Правила за драскане. Панталони, които е по-добре да не се късат. Панталон с ресни, дантела, мрежа.

Как да направите еластична лента за коса със собствените си ръце: прости схеми и методи с „усукване“

Направи схеми за производство на гумени ленти. Прости тъкани и "уши" опции. Плетене на една кука и създаването на "Атина". Детски аксесоари от сатенени панделки, фоамиран, с фигури от филц.

Как да завържем лък върху рокля: прости начини и модели за тези, които не търсят лесни начини

Начини за връзване на лък на рокля красиво. Класическата версия, с един цикъл, многослоен и с четири бримки. Подходящи места за закрепване на аксесоара. Декорация на детски рокли и рокли на булката.

Кой прах за пране е по-добър: ТОП-5 продукта с подробно описание на състава

ТОП-5 от най-безопасните и ефективни прахове за пране. Плюсове и минуси на съвременните перилни препарати. Опасни компоненти в състава. Рискове с високо съдържание на ПАВ. Използването на средства с естествен сапун в автоматичната машина.

Как да проверим истинността на златото у дома: правилните начини с йод, хляб и вода

Домашни начини за проверка на златото за автентичност. Визуални признаци на качество. Методи с йод, магнит, оцет, хляб, вода и азотна киселина. Физични и химични характеристики на метала, неговите видове и проби.

Каустична сода: какво е това, методи за безопасна употреба в апартамент и в селска къща

Използването на сода каустик в ежедневието. Ефективност срещу блокиране на канализацията и петна. Каустик за дезинфекция. Почистване на изгребните ями. Мерки за сигурност. Разлики от сода и сода за хляб.

Как да съхраняваме студено пресовано и рафинирано зехтин: грешки, които могат да съсипят продукт

Условия за съхранение на зехтин след отваряне на бутилката. Правила за стъкло и калай. Оптимално местоположение и температура. Изисквания към контейнерите. Ползите от продукта и разликите между сортовете.

Възможно ли е да се сложи горещо в хладилника и как това заплашва домакинските уреди

Причини, поради които горещите храни и напитки не трябва да се охлаждат. Забрана и без система за замръзване. Рискове за домакински уреди и продукти. Народни начини за бързо охлаждане на храната.

Как да отворите бутилка шампанско безшумно, с силен взрив и какво ще стане, ако на масата има само момичета

Пет начина за отваряне на шампанско. Класическият безшумен метод. Вариант за момичета. Хусарски и театрални приеми с пяна и памук. Резервен план, ако коркът се счупи. Правила за съхранение на недовършено пенливо вино.

Грешки в зърнените култури: как да се отървем, отколкото да обработим шкаф, правила и условия за съхранение на насипни продукти, предотвратяване на замърсяване на доставките

Начини да се отървете от бъгове в зърнени храни, тестени изделия, брашно. Видове насекоми, които нападат. Причините за появата им. Превантивни мерки. Правила и условия за съхранение на запасите. Рискове от хранене на храна, замърсена от вредители.

красота

мода

диети