Пълнено зеле

Вижте и изберете рецепти за пълнено зеле за всеки вкус и цвят. Този раздел представя най-вкусните, прости и бързи рецепти за пълнено зеле със снимки за готвене у дома. Прочетете повече за зелевите рулца ...

Избор по критерии

Покажи повече

Готвим мързеливи зелеви рулца във фурната в доматен и заквасена сметана по стъпка по стъпка рецепта със снимка. 134
55 мин 260 kcal kcal

Как да готвим мързеливи зелеви рулца във фурната в доматен и заквасена сметана. Бърза рецепта със стъпка по стъпка снимки. Вкусен сос, образуването на зелеви рулца. Полезно видео.

  • 1
  • 2

Прочетете повече за зелевите рулца

Пълнено зеле е невероятно и удовлетворяващо ястие от кайма в зелеви листа. Рецептите за пълнено зеле са доста разнообразни и всяка от тях е трудоемка по свой начин. Но приготвянето на зелеви рулца си заслужава да се изчака, защото те са много вкусни. По традиция това ястие трябва да се приготвя от зеле с кайма и ориз. И с всяко месо по ваша преценка. Плънката може да се използва смесена.

Може би често сте се чудили как да готвите пълнено зеле с мляно месо. Вкусни зелеви рулца могат да бъдат направени с помощта на класическата стъпка по стъпка рецепта със снимки. Класическата рецепта за пълнено зеле включва следните съставки: зеле, кайма, ориз, лук, моркови и подправки на вкус. Важен момент е, че трябва правилно да подготвите зелето. Трябва да е прясно. Зелето трябва да се вари и да се сортира в листата. Готвенето на плънка също не е трудно. Трябва да сварите ориза, докато се свари наполовина и смесете всичко с нарязано месо. Ако се съмнявате как да увиете зелевите рулца в зелето, така че да не се разпадат, просто плътно направете пликове или триъгълници. Как да задушите пълнено зеле в тенджера и колко да задушите пълнено зеле, зависи от зелето. Това може да отнеме 40-60 минути. Но не смилайте зелеви ролки. Преди да варите зелеви ролки в тенджера или казан, трябва да направите зеленчукова възглавница за тях от доматен сос, лук, моркови и подправки. По този начин те няма да изгорят и да готвят вкусно. Можете също така да готвите пълнено зеле с кайма у дома, като използвате бавна готварска печка.

Ако не искате да се занимавате с зелеви листа и пълнеж с кайма, има рецепта за пълнено зеле с мързеливо мляно месо. В този случай можете да направите зелеви рулца с месо и ориз, както искате. Те могат да се готвят в тиган, в тиган, във фурната, в бавна готварска печка.В този случай не е необходимо да увивате каймата в зеле, а просто смесете всички съставки или сложете на слоеве или направете лениви зелеви рулца във формата на котлети и задушете в тиган. Мързеливите се различават от обикновеното пълнено зеле само по външния си вид и времето за готвене.

Има различни вкусни пълнежи и начини за приготвяне на зелеви рулца. Това може да бъде напълно зеленчуково руло зеле, с гъби и различни зърнени храни. Всяка домакиня в кухнята си може сама да реши как да прави зелеви рулца. Можете спокойно да експериментирате с пълнежа. В допълнение към класическата рецепта, има безброй рецепти за това ястие с разнообразни и сложни пълнежи. За да знаете как да готвите и колко време да готвите зелеви рулца, може би започнете с най-простата класическа опция.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (35 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Изварени млечни палачинки по проста стъпка по стъпка рецепта със снимка

Пъпешка маска за лице против бръчки и суха кожа

Как да се отървете от миризмата на обувки за една нощ: бързодействащи продукти, дезинфекция, профилактика

Пай със сливи 🥧 от Юлия Висоцкой по стъпка по стъпка рецепта със снимка

красота

мода

диети