пелмени

Вижте и изберете рецепти за кнедли за всеки вкус и цвят. Този раздел представя най-вкусните, прости и бързи рецепти за кнедли със снимки за готвене у дома. Прочетете повече за кнедли ...

Избор по критерии

Кнедли със заквасена сметана 915831
5 мин ккал

Колко да готвите кнедли след вряща вода и как да го направите правилно, така че да не се слепват и да не се варят. Полезни препоръки на готвачите за приготвяне и съхранение: дори и начинаещ ще се справи. Различни начини на готвене.

Домашни кнедли 304359
2,5 часа 400 kcal

Стъпка по стъпка рецепта за домашни кнедли. Характеристики на приготвянето на кнедли и кайма. Опции за извайване на домашни кнедли. Калорийни ястия. Предимства на домашно приготвените кнедли пред магазина.

Кнедли в зелена чиния 247733
30 мин 258 ккал

Тесто за кнедли с минерална вода: прости рецепти с и без яйца. Тесто върху содени кнедли с добавка на заквасена сметана и доматено пюре. Рецепта за минерална вода с мляко. Тайните за готвене в машина за хляб.

Кнедли в червен тиган 227725
40 мин 850 ккал

Кнедли във фурната: със заквасена сметана, сирене, майонеза, гъби, зеленчуци. Рецепта за домашни кнедли за семейно тържество. Коя сос най-добре разкрива вкуса на ястието.

Гювеч гювеч в красива чиния 173695
30 мин 223 ккал

Мързелива съпруга кнедър гювеч. Рецепти във фурната, бавна готварска печка, микровълнова фурна и тиган. Начини за приготвяне на гювечи със спанак, гъби и зеленчуци. Кулинарни тайни и стъпка по стъпка рецепти.

Брашно тесто 137793
45 мин 231 ккал

Как да направите тесто за кнедли без яйца. Рецепта за кюфтенца. Характеристики на омесване на тесто върху кефир или заквасена сметана, с растително масло. Рецепта за машина за хляб. Характеристики на избора на продукти.

Процесът на формоване на кнедли 135281
45 мин 242 ккал

Choux сладкиш за кнедли: тайни за готвене.Как се приготвя постно тесто за крема. Рецепта за вряща вода с яйце. Възможност за машина за хляб.

Кнедли кнедли 126837
20 мин 234 ккал

Тесто за кнедли, така че да не се вари, както и различни варианти за готвене: от две версии на класиката (с и без яйца) до по-малко познати версии (елда, крем, в гюе). Съотношението на тестото и плънката

Прочетете повече за кнедли

Почти всяка статия обещава да разкаже как да готвите вкусни домашни кнедли ръчно, използвайки стъпка по стъпка рецепта със снимка, но истинските тънкости на процеса са описани далеч навсякъде. И без правилната техника нито една рецепта не гарантира добър резултат.

Струва си да започнете с факта, че трябва да готвите в топла стая без чернови. Само при такива условия трябва да се приготвя тесто и пълнеж за кнедли.

Също така е важно да използвате топла вода или затоплено мляко, в противен случай съставките ще бъдат трудно комбинирани помежду си.
Смята се също, че тестото на класическите кнедли трябва да е възможно най-стръмно. Но тук има и ограничения - твърде стръмната консистенция е практически невъзможна да се извайва.
За да направите тестото за домашни кнедли още по-вкусно, веднага след омесването му трябва да се премести на топло място за половин час. По този начин глутенът ще се отдели и той ще стане еластичен.

Преди да готвите кнедли, трябва да се уверите, че тестото е напълно готово. За да направите това, натиснете тестото с пръст, ако не извира и остава трапчинка, тогава е време да ги приготвите.

Следващата важна стъпка е готвенето. Важно е да изберете правилния капацитет, който ви позволява да спазвате необходимите условия. В противен случай, колкото и да се стараете, е невъзможно да приготвите вкусни кнедли. Основното правило: трябва да има 3 пъти повече вода от кнедли. По този начин за 0,5 килограма от продукта са необходими 1,5 литра вода, което означава, че тиганът трябва да бъде най-малко 2,5 литра. За 1 килограм това вече са 3 литра вода, което означава вместимост от поне 4,5 литра и така нататък.

По желание и за да подобрите вкуса, можете да използвате месен бульон вместо вода.

Когато слагате замразени кнедли в тиган, не хвърляйте целия продукт наведнъж. Температурата на течността ще спадне рязко и първо, това ще доведе до тяхното слепване и второ, ще предотврати прогресивното равномерно готвене.

След полагане на кнедли във вода, те трябва да се готвят 10 минути, ако при приготвянето на тестото са били използвани яйца, още малко.
Друга важна тънкост е постоянното прилепване на кнедли един към друг по време на готвене. За да предотвратите това явление, в преварена вода трябва да добавите супена лъжица растително масло.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (35 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Салата с пилешки гърди и боб: стъпка по стъпка 🍲 рецепта със снимка

Картоф с грудка на фурна според стъпка по стъпка рецепта със снимка

Гатанки за зеленчуци 40 предизвикателни, кратки пъзели за деца, предучилищни деца, възрастни

красота

красота

мода

диети