khinkali

Гледайте и избирайте рецепти от хинкали за всеки вкус и цвят. Този раздел представя най-вкусните, прости и бързи рецепти от хинкали със снимки за готвене у дома.Повече за khinkals ...

Избор по критерии

Готвене на вкусни пържени хинкали според рецептата със снимка. 233
4 часа 170 ккал ккал

Как да готвя пържени хинкали. Интересна рецепта със стъпка по стъпка снимки. Инструкции за приготвяне на тесто и кайма, извайване и пържене на продукти. Video.

Puff khinkal стъпка по стъпка рецепта със снимка 64
1,5 часа 170 ккал

Как да приготвите бутер кинкал с гарнитура от картофи и пилешко месо. Правим тесто за кнедли без мая. Как да си направим плънка за пълнеж с хинкал. Опция за подаване

13
20 мин 180 ккал

Ще научите как да направите сочни и ароматни кайма хинкали, приготвени по правилната рецепта, благодарение на подробното описание. Съвети и трикове.

Повече за Хинкалас

Днес хинкали се прави в много части на света, въпреки че се счита за национално ястие на грузинската кухня. Доста е трудно да се приготвят правилно и вкусно класически хинкали с кайма, билки и други съставки. Има повече от една стъпка по стъпка рецепта със снимка, ръководена от която, ще научите как да извайвате хинкали и как да готвите хинкали, така че тестото да не се разпадне, а пълнежът да остане сочен и целият бульон да не изтече.

Не всяка домакиня знае точно какво е хинкали и как да ги прави правилно. Всички ние приготвяме домашни хинкали по различни начини, но за да ги направим максимално сходни с истинските, тези, които правят в Грузия, изборът на месо е също толкова важен. Преди да се запитате как да готвите хинкали у дома, трябва да знаете, че такова ястие се прави основно от говеждо или свинско месо, по-рядко се използва агнешко. Каквато и да е истинската, грузинска рецепта със снимка, която ви казва как да готвите хинкали, тя не включва използването на друго месо, особено пилешко или пуешко птиче месо.

Обикновено готвим или правим пържени хинкали. Във всеки случай си струва стриктно и стъпка по стъпка да следвате рецептата. Това е необходимо, за да се окаже, че тестото с хинкали има правилна структура, не се вари при термична обработка и не е гумено. Хинкали тестото трябва да се омесва на 3-4 етапа, а по време на почивките трябва да почива. Често домакините се питат как да приготвят хинкали и да го извайят правилно, така че да не се разпаднат по време на процеса на готвене и целият бульон да не изтече навън, а да остане вътре. Има много видеоклипове и снимки по този въпрос, важно е да направите стегнат и красив сноп, като внимателно натискате краищата на тестото с ръце.

Рецептата за хинкали у дома включва използването на различни пълнежи. В грузинската кухня каймата рядко се използва за национално ястие; месото се нарязва на малки парченца с остър нож. По този начин пълнежът е по-сочен. Като добавка към пълнежа се използват различни зелени плодове, например килантро, копър, магданоз. Khinkali може да се направи по-приятна и пикантна, като добавите към пълнежа чесън, сунели хмел, кимион, черен пипер и много други подправки.

За да направите вкусно ястие, също толкова важно е да знаете как да готвите хинкали или да ги запържите. Когато варят хинкали, грузинските готвачи често внимателно ги разклащат, за да не се слепят. Не ги бъркайте постоянно и трябва също да изчислите количеството вода в тигана и хинкали. Ако има твърде много от тях, но няма достатъчно вода, тогава те ще се слепят и ястието ще се окаже не вкусно.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (35 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Гурийско зеле по стъпка по стъпка рецепта с фото фото

Кекс с кисело мляко по стъпка по стъпка рецепта 🍩 със снимка

Оригинални сватбени поздрави50 комични пожелания на булката и младоженеца, смешно

Салата от леща: стъпка по стъпка рецепта с 🥗 снимка

красота

мода

диети