tkemali

Вижте и изберете рецепти tkemali за всеки вкус и цвят. Този раздел представя най-вкусните, прости и бързи рецепти на tkemali със снимки за готвене у дома. Научете повече за tkemali ...

Избор по критерии

Повече за Tkemali

Преди да научите как да готвите tkemali, трябва да разберете какво е tkemali. Сосът от сливи ткемали е класически грузински сос, който е отличителният белег на истински грузински празник. Ткемали слива е вид кисела слива, която е основната съставка в соса. При липса на сливи tkemali те могат да бъдат заменени с кисела дюля, червена касис или цариградско грозде. Не се препоръчва да се прави сос tkemali на базата на сладка синя слива.

В крайна сметка основният критерий за избор на основната съставка за соса е киселият му вкус. Сосът Tkemali у дома е много прост и бърз за приготвяне. Основното е да знаете стъпка по стъпка рецептата и състава на соса tkemali. Рецептата беше изтъкана от сливи дори от начинаещи домакини.Първо трябва да направите картофено пюре от сварените сливи с миксер, а след това да смилате готовата маса през сито, така че костите да не развалят соса. След това трябва да добавите палитра от подправки, които трябва да се използват в тази рецепта. Съставът на класическите ткемали включва микс от цилантро, омбало, чесън, капсикум, копър, сол, захар, шафран и кориандър. Ombalo е грузински сорт мента, който е много трудно да се намери на пазара или на рафтовете на магазините. Следователно, можете да използвате обикновена нарязана мента. Като смесите всички съставки, получавате перфектния сос tkemali. Фенове на това ястие готвят tkemali за зимата. Рецептата за сливи Tkemali за зимата е също толкова проста. Просто трябва да сварите слива, отделно от костите, сол и усукване в буркани. Преди да сервирате, ще трябва да добавите подправки към грузинския сливов сос.

Ястия със сос tkemali - много пикантни на вкус. Сосът от сливи ткемали е известен с високото си съдържание на пектини и витамини. Поради високата си киселинност, сосът от сливи се съчетава добре с ястия с тлъсто месо, не само по отношение на вкуса, но и защото сосът tkemen помага за по-бързото усвояване на храната и ви освобождава от усещане за тежест след угощение. Готвенето със сос tkemali е толкова лесно, колкото приготвянето на tkemali. Най-популярното ястие е ароматната супа от карчо, чийто класически състав задължително включва сос от сливи ткемали.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (35 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Торта Bounty стъпка по стъпка рецепта със снимка

Шарлът в мляко с ябълки: рецепти и нюанси на готвене

Стъпка по стъпка рецепта авокадо със снимка

Как да премахнете челото и между веждите: упражнения, масажи, маски, кремове и салонни методи

красота

мода

диети