рисото

Вижте и изберете рецепти за ризото за всеки вкус и цвят. Този раздел представя най-вкусните, прости и бързи рецепти за ризото със снимки за готвене у дома. Прочетете повече за ризото ...

Избор по критерии

Покажи повече

Стъпка по стъпка рецепта с пилешко месо и гъби със снимка 0
30 мин 117 kcal kcal

Как да приготвим класическо ризото с пилешко месо и гъби. Какви гъби да изберете за ризото. Какви съставки са необходими за това ястие. Какво да добавите към ризотото

Прочетете повече за ризотото

Един от символите на италианските кулинарни шедьоври е ризотото. Има много начини да си направите ястие с ориз. Приготвя се по една схема: оризът се запържва в олио с лук, залива се с бульон или вода, след което се задушава със зеленчуци, плодове, гъби, всякакъв вид месо или морски дарове. Не е необходимо да отидете в Италия, за да опитате италиански ястия, това може да се направи у дома. Готвенето на ризото не отнема много време, а класическата рецепта за ризото е достъпна дори за начинаещи готвачи.

Италианските домакини приготвят ястие с ризото за максимум 20 минути, но всички продукти за ястието са подготвени правилно предварително, като бульон. Има рецепти, които включват готвене на ризото на рибен, говеждо и зеленчуков бульон, но в класически ризото се готви на бульон с пилешко месо.

Най-често се приготвя ризото със зеленчуци и пилешко месо. Незаменим компонент на оризовото ризото е букет гарни, който включва три основни компонента - магданоз, мащерка и дафинов лист. Тези подправки са включени в класическата рецепта за ризото. Един от начините да направите ризото по-вкусно и здравословно е да използвате морска сол.

Когато избирате основната съставка за ризото, рецептите на които предвиждат специални сортове от тази зърнена култура, обърнете внимание на опаковката, наречена „Ориз за ризото“. Качеството на ориза е много важно, защото именно ястието го държи, особено ако искате да го приготвите у дома.

Важна съставка в ястието, независимо дали е ризото с пиле и зеленчуци, всякакъв вид месо или морски дарове, е сиренето. Класическото сирене за ризото е твърд гранулиран пармезан или грана падано. Не можеш без вино. Ризото без вино вече не е Италия. Ако възнамерявате да готвите правилното ризото, класическата рецепта включва готвене само в масло. За приготвянето на ризото, класическа рецепта с пиле и зеленчуци включва използването на жълт или бял лук. Шафранът е друга важна съставка в ризотото. Основната тайна за правилното приготвяне на ризото е непрекъснато разбъркване на ориза. Друга особеност на ястието е неговата гъвкавост, тъй като във всеки италиански регион готвят по свой начин, така че има много рецепти как да приготвите ризото. Има много начини да приготвите ризото у дома. Може да се приготви за десерт, ако добавите към него плодове, плодове, сушени плодове и ядки. Ако не сте измислили как да готвите ризото, снимките, които описват рецепта стъпка по стъпка, ще ви помогнат да избегнете грешки.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (35 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Шарлът в микровълновата с ябълки: 4 бързи рецепти

Л еклери с кремче вкъщи по рецепта стъпка по стъпка със снимка

Снимки на известни хора

Парна розова сьомга в бавна готварска печка по стъпка по стъпка 🐟 рецепта със снимка

красота

мода

диети