репичка

Вижте и изберете рецепти за ястия от репички за всеки вкус и цвят. Този раздел представя най-вкусните, прости и бързи рецепти за ястия от репички със снимки за готвене у дома. Прочетете повече за репичките ...

Избор по критерии

Покажи повече

Повече за репичките

Репичките (снимката по-долу) е повсеместно, в света се отглеждат десетки сортове с различни форми и цветове. Какво може да се направи от репички? Голям брой ястия могат да се приготвят от сочни кореноплодни зеленчуци от бяла, зелена, черна, жълта, розова или лилава репичка. И това са не само салати, познати на всички, но и първи и втори курс. Ще се изненадате, но те правят пайове, пайове с този зеленчук (вижте рецептата за тайвански пай дайкон) и дори десерт Eingemahtz (ястия с черна ряпа). Този зеленчук е особено популярен (снимка от репичка дайкон и репичка Маргелан) в Китай и Япония.

Рецептите, събрани в раздела, ще ви кажат как да приготвите вкусна и здравословна репичка; рецептите за репички са много разнообразни. Ще научите какво може да се приготви от черна ряпа, от бяла и маргеланова зелена репичка. Много хора предпочитат да използват сладък дайкон и лобо за готвене. Така в италианската кухня ще намерите рецепта за готвене на оригиналната супа от минестроне с дайкон и копър, а в узбекската - рецепта за лагман с репичка, на руска - рибена чорба с черна ряпа и зеленчуци. Какво да готвя от черна ряпа? Ястията от черна ряпа са основно различни салати (например лека салата, която включва настъргана ряпа с моркови, зелен лук и варено яйце). От подробните ръководства със снимки ще научите как да приготвите черна ряпа вкусно и бързо, как да премахнете прекалено горчивия остър вкус на зимен сорт, какво може да се направи с пикантни сортове зеленчуци. Ще научите как черната репичка се използва като съставка, можете да видите рецептите по-долу. Какви ястия включват бяла ряпа, зелена ряпа (за рецепти вижте списъка с наръчници). Репичката се вари, задушава, пържи, може да се яде прясна, варена, консервирана. За готвене се използват не само кореноплодни зеленчуци, но и цветя, листа, семена и шушулки от ряпа.

Тези съставки се добавят към състава на първите ястия и зеленчукови салати. Можете да добавите репички към различни закуски, салати, супи, яхнии, зеленчуци, риба, месни ястия. Кореновата култура се хармонизира добре с месо на скара и домашни птици, с морски дарове. Сладките сортове репички (лобо, дайкон) се въвеждат в смески и сандвич-смеси. В салатите репичката върви добре със зехтин (друго растително) масло, лимонов сок, ябълка, вино или обикновен трапезен оцет. Препоръчва се да се използват салати с репички известно време след готвене, за да не предизвикат дразнене на храносмилателния тракт.

Харесва ли ви статията?
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (35 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зареждането ...
Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!

Конфитюр от фейхоа 🥣 според стъпка по стъпка рецепта със снимка

Котлети от червена леща: стъпка по стъпка рецепта 🥣 със снимка

Честит рожден ден стихове на Наташа 50 трогателни стихотворения Наталия, Натали, Наташа с поздравления

Фаджитос с пиле стъпка по стъпка рецепта със снимка

красота

мода

диети